Gépészmérnök képzés duális rendszerben

Computer-design engineering. Laptop,  gear, trammel and draft. 3Német mintára új felsőfokú képzési irány indult 2013-ban Magyarországon, elsősorban a hazánkban megtelepedett autóipari cégek igényeinek hatására. A kedvező tapasztalatok alapján a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara (SzTE Mérnöki Kar) is csatlakozott 2014-ben a duális képzéshez. Ennek keretében az SzTE Mérnöki Kara és a Moltech Anyagmozgatás- és Hajtástechnikai Kft. 2014 decemberében szerződést kötött duális rendszerű gépészmérnök képzésre.

Ezt a weboldalt nektek hoztuk létre, azoknak akik gépészmérnökként képzelitek el jövőtöket és gyakorlatorientált képzési rendszerben szeretnétek megszerezni diplomátokat. Megpróbáltunk egy áttekinthető képet nyújtani a felvételi folyamatról és a képzésről jelenlegi információink alapján.

Mi azért csatlakoztunk a programhoz, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű mérnök utánpótlásra tegyünk szert folyamatosan növekvő vállalkozásunkban. Terveink szerint 2015/2016-os tanévtől kezdődően minden tanévben egy mérnök hallgatónak nyújtunk gyakorlati képzést. Így az általunk képzett hallgatók diplomája megszerzése után nagy valószínűséggel állás ajánlatot is kap tőlünk.

Folyamat:

  1. Felvételi
  2. Szerződés kötés
  3. Beiratkozás az egyetemre
  4. Képzés
  5. Diploma
  6. Állásajánlat

További információk:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.