Barion Pixel
By using our website, you consent to the use of cookies in accordance with the Cookie Policy.

KLINASTI KAIŠEVI

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

KLINASTI KAIŠEVI ZA DISTRIBUTERE

U našoj kompjuterizovanoj radionici u Moltech-u u Mađarskoj prema zahtevu projektujemo i proizvodimo industrijska rešenja za transport i prenos snage. Specijalizovani smo za proizvodnju svakih vrsta klinastih kaiševa u standardnim i van standardnim dimenzijama. Zahvaljujući našoj fleksibilnoj tehnologiji, klinaste kaiševe proizvodimo odmah nakon porudžbine. Zašto čekati duže? Naš klijent to zaslužuje!

 

Sa našom tehnologijom proizvodimo 4 vrsta remenja:

  • Kaiševi za prenos snage
  • Kaiševi sa nanosom (klinasti, uzdužno rebrasti kaiševi, spojeni kaiševi) za transportne svrhe)
  • Top-pressure kaiševi za kantovanje ivice i za testere (industrija za preradu drveta)
  • Kaiševi za vuču i izvljačenje kablova (industrija cevi i kablova)

OEM KAIŠEVI

StarkLine kaiševi koriste se na velikim industrijskim mašinama u raznim industrijama: kao remenje za kantovanje ivice u preradi drveta, remenje za vuču i izvlačenje kablova i za prenos snage u rudarstvu, u prehrambenoj, poljoprivrednoj i građevinskoj industriji. Za proizvođače mašina u mogućnosti smo da proizvodimo klinaste kaiševe za prenos snage tačno po meri prema tehničkim specifikacijama mašine. Mašina zaslužuje to!

 

Primenjivost

  • radna temperatura od –55°C do 80°C
  • maksimalna dozvoljena brzina kaiša do 40 m/sec
  • uslovno pogodan za proklizavanje
  • uslovno pogodan za zatezanje sa spoljašnje strane

Brzina kaiša: konvencionalni klinasti kaiševi mogu se koristiti do maksimalne brzine do 40 m/sec. Globalno preko 90% industrijskih mašina radi sa kaiševima čija brzina je između 20 i 30 m/sec. Optimalna brzina STARKLINE optimum kaiševa je 25 m/sec.

Proklizavanje: STARKLINE kaiševi najbolje rade pod stalnim naprezanjem i sa remenicama sa približno istom brzinom. Određeni broj aplikacija (pretežno u poljoprivredi) zahteva različitu brzinu pogonske i gonjene remenice. U ovim slučajevima kaiš proklizava na remenici i dolazi do ekstremne povećavanje temperature. Nažalost ekstremno visoka temperatura uzrokuje deformaciju i istezanje materijala i dovodi do kvara kaiša.

Zatezna remenica: većina pogona zahteva 2 remenice za efikasan prenos snage. Pojedine aplikacije zahtevaju montiranje 3. remenice za optimalno zatezivanje. U normalnom slučaju zatezivanje vrši se iznutra prema spolja ali ako se zatezivanje vrši obrnuto, dolazi do oštećenja gornjeg sloja što skraćuje radni vek kaiša.